Allmänna köpvillkor 2018-04-01

Introduktion

Dessa allmänna köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller när du slutför en beställning från PFL Distribution (”oss”/”vi”) via www.andromedaslust.com (”Webbplatsen”).

Vi rekommenderar att du skriver ut dessa köpvillkor för ev. framtida referens.

Åldersgräns

Du som beställer måste vara över 18 år. Du får heller inte stå under förmyndarskap eller på annat sätt vara inkapabel att ingå avtal.

Produktinformation

Användarinstruktioner och manualer kan vara på engelska.

Vi reserverar sig för eventuella oavsiktliga video-, bild- och skrivfel (”Tryckfelsnisse”) på Webbplatsen, i annonser och/eller annat marknadsföringsmaterial, i enlighet med Avtalslagen (1915:218).

Priser

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK), inklusive moms (25%, 12%, 6% eller 0%, beroende på applicerbara lagar och regler).

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en fraktavgift. Aktuella taxor framgår på Webbplatsen innan du slutför beställningen. Inga andra beställnings- eller leveranskostnader tillkommer.

Beställning

Beställning görs via Webbplatsen och i och med det, accepterar du Köpvillkoren .

Efter att vi tagit emot din beställning, kommer vi skicka en automatisk orderbekräftelse via e-post. Orderbekräftelsen innehåller bekräftelse på vilka varor vi kommer att leverera, hur du valt att betala, var vi kommer att skicka varorna och den totala kostnaden inklusive fraktkostnader och samtliga skatter. Därefter kommer vi att skicka ett mail med Leveransinformation när vi börjat paketera din vara.

Betalning

Vi använder endast tekniska lösningar för hantering av dina kort- och personuppgifter som följer vedertagen standard och säkerhet.

  • Vi innehar SSL-certifikat.
  • All kommunikation mellan Webbplatsen och din webbläsare sker krypterat med HTTPS.
  • Kortuppgifter hanteras enligt PCI DSS.

Betalning kan enbart göras med de metoder som anges i samband med slutförandet av beställningen.

Vid betalning med kort tillkommer din kortutgivares garantier och villkor. Vid betalning mot faktura eller kort, kan betalning hanteras och ske till annat externt bolag ("factoringbolag"), och då tillkommer factoringbolagets garantier och villkor, vilka framkommer via länk i samband med slutförandet av beställningen. Sådant bolag kan komma att begära en kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning via faktura tillkommer påminnelseavgift, dröjsmålsränta och inkassoavgift, i enlighet med vad som anges på fakturan. Vid betalning med kort, ansvarar factoringbolaget för att all hantering av kortuppgifter uppfyller kraven för PCI DSS.

Vi anlitar Klarna som factoringbolag.

Leverans

Vi garanterar att vi levererar dina produkter i en diskret förpackning och avsändare.

Alla beställningar skickas som Post Nord (”speditören”) MyPack Collect eller Brev ("transporttjänsten").

Vi levererar till samtliga länder som speditören erbjuder. Paketen levereras normalt sett till speditörens utlämningsställe. Beställningar lagda på arbetsdagar innan kl. 12:00 expedieras - om samtliga produkter i beställningen finns på vårat centrallager - i regel samma dag, i annat fall nästa arbetsdag. För produkter som inte finns på centrallager men som normalt lagerförs, tillkommer 1-10 arbetsdagars leveranstid. Vid eventuell restnotering skickas återstående produkter separat utan extra kostnad.

Leveranstiden därefter bestäms av speditörens regler för transporttjänsten. Detta innebär f.n. nästkommande arbetsdag från upphämtning i vårat centrallager, om destinationen ligger inom speditörens region för leverans till nästa arbetsdag. Detta anger vi som "Leveranstid: 1-2 dagar" på Webbplatsen. Speditörens kan dock ha vissa friskrivningsklausuler: Till vissa postnummer tillkommer för närvarande 1 arbetsdags leveranstid. Om ditt paket hämtas upp av lantbrevbärare kan leveranstiden förlängas med ytterligare 1 arbetsdag.

Om vi inte kan leverera inom avtalad tid ska du utan onödigt dröjsmål informeras om anledningen och upplysas om ny leveranstidpunkt, om det är möjligt. Om leveransen inte kan levereras inom skälig tid och leveranstiden är av betydelse, har du rätt att häva köpet.

Garantier, returer och ångerrätt

Inte uthämtade paket

Paket som inte hämtas ut innan den tid speditörens stipulerat, kan komma att återsändas till oss av speditören. I sådana fall debiterar vi dig för våra extraomkostnader – schablonmässigt beräknade till 250:- inkl. moms.

Orgasmgaranti

Vissa produkter på Webbplatsen omfattas av Orgasmgaranti såsom beskrivs på https://www.andromedaslust.se/pages/orgasmgaranti. Det innebär att du har rätt att returnera produkten inom 14 dagar från beställning – trots att den är använd – oavsett anledning. Vid retur av sådan produkt, skall den förpackas i en genomskinlig plastpåse, som läggs i Post Nords Blå Påse S, eller likvärdig transportförpackning, tillsammans med en utskrift av orderbekräftelsen. Skriv ordet ”orgasmgaranti” på utskriften. Skicka sedan försändelsen till vår returadress. Vi ersätter dig med en rabattkod som motsvarar produktens inköpspris. Rabattkoden kommer att skickas via e-post till dig.

Njutningsgaranti

Vissa produkter på Webbplatsen omfattas av Njutningsgaranti såsom beskrivs på https://www.andromedaslust.se/pages/njutningsgaranti. Det innebär att du har rätt att returnera produkten inom 14 dagar från beställning – trots att den är använd – oavsett anledning. Vid retur av sådan produkt, skall den förpackas i en genomskinlig plastpåse, som läggs i Post Nord Blå Påse S, eller likvärdig transportförpackning, tillsammans med en utskrift av orderbekräftelsen. Skriv ordet ”njutningsgaranti” på utskriften. Skicka sedan försändelsen till vår returadress. Vi ersätter dig med en rabattkod som motsvarar en del av produktens inköpspris enligt nedan.

Produkter märkta med "Orgasmgaranti"

Ersätts till 100%

Produkter märkta med ”Bäst i Test”

Ersätts till 20%

Produkter märkta med ”Guld”

Ersätts till 10%

Rabattkoden kommer att skickas via e-post till dig.

Prisgaranti

Om du inom 14 dagar från att du lagt beställning, upptäcker att en identisk vara säljs till ett lägre ordinarie pris hos en annan svensk näthandlare, har du rätt till ersättning. Som svensk näthandlare räknas näthandlare som följer svensk lag.

Om du inom 1 månad från att du lagt beställningen, upptäcker att vi sänkt priset, har du rätt till ersättning motsvarande vår prissänkning.

Ta en skärmdump av den andra näthandlares hemsida. Skärmdumpen ska visa datumet, deras ordinarie pris på produkten, och produktens namn och (i förekommande fall) eventuell variant. Det måste på skärmdumpen tydligt framgå att produkten är identisk – samma tillverkare, samma namn, samma variant (storlek, färg, form el. dyl.) etc. – med den produkt du köpt. Maila orderbekräftelsen du fick när du köpte produkten från oss, tillsammans med skärmdumpen, till prisgaranti@andromedaslust.se.

Vi ersätter dig med en rabattkod som motsvarar hela mellanskillnaden mellan vårt aktuella pris, och deras ordinarie pris på produkten. Du kan även välja att få ersättningen utbetald i pengar via factoringbolaget. Priser av typen "jämförpris", "rekommenderat pris", "marknadspris" "andras priser" anges regelmässigt av vissa näthandlare som kompletterande information. I dessa fallen anses deras faktiska pris - även om det är rödmarkerat - vara deras ordinarie pris om varan inte är temporärt nedsatt. Prisgarantin gäller alltså inte gentemot priser angivna som ”från ordinarie pris”, "specialerbjudande" eller ”rea" priser, andra kampanjer eller motsvarande.

Reklamation och övrig garanti

Du har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) eller konsumenttjänstlagen (1985:716).

Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att du tagit emot produkten, eller sista förbrukningsdag. Efter sex månader, är det dock - enligt svensk lag - ditt ansvar att bevisa att felet är ett ursprungsfel, som inte uppstått genom användning eller dylikt . Vid reklamation ska du meddela oss så snart - dock högst 2 månader efter - felet borde ha upptäckts. Invänta därefter ett RMA-nummer och instruktioner innan du skickar tillbaka produkten. Se nedan för kontaktinformation och returadress.

Produkten kan därefter komma att lagas eller ersättas med en felfri produkt. Alternativt kan du välja att få ersättningen i pengar via samma sätt som betalningen skedde. Du har rätt till ersättning för skäliga omkostnader som uppkommit i samband med reklamationen. Väljer du ersättning i pengar, så betalar vi det snarast möjligt. Brustna lödningar i en vibrator anses inte vara ursprungligt fel, utan det felet kan uppstå naturligt på grund av användning.

Vid retur av vara som vi bedömer är felfri, returneras den mot kostnad för tur- och returfrakt samt en felsökningskostnad, som f.n. är schablonmässigt 250 kr.

Tillverkaren kan ha utställt ytterligare garantier utöver svensk lag. För sådan fabriksgaranti gäller omfattningen och deras villkor. Dessa framgår på tillverkarens hemsida.

Ångerrätt

Vid köp har kunden enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor. Returnerade varor skall vara i OANVÄNT och OSKADAT skick i ORIGINALFÖRPACKNING. Du har dock alltid rätt att undersöka varan. Skriftligt meddelande om ånger skall vara oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från försändelsen mottagits, eller - vid delleverans - senast 14 dagar från det att sista varan mottagits.

Meddela oss med Konsumentverkets ångerblanketthttp://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett, eller på annat sätt ange följande information: namn, adress, titel på de produkter som du vill returnera samt ev. aktuellt telefonnummer eller e-postadress. Se nedan för kontaktinformation och returadress.

Därefter skall du returnera varan inom 14 dagar, och bifoga skriftlig information enligt ovan. Du måste själv bekosta returporto. Retur får inte ske mot postförskott eller efterkrav. Vid retur får du ersättning för för inköpskostnad exklusive frakt återbetald i pengar via samma sätt som betalningen skedde. Återbetalning sker senast 14 dagar från att vi mottagit meddelande om att du vill utnyttja ångerrätt eller bevis på att varan har återsänts, det som sker först.

Om den returnerade varan uppvisar förslitning, försämring eller dess originalförpackning är trasig, saknas eller andra delar saknas, eller p.g.a. hantering bedöms vara osäljbar eller oreparerbar, har vi rätt att göra avdrag för värdeminskning i relation till skadans omfattning.

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten i Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59): ”Vara som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten .” .

Det innebär att samtliga öppnade sexleksaker som inte omfattas av Njutningsgaranti eller Orgasmgaranti enligt ovan, underkläder, ätbara produkter och förbrukningsartiklar, är undantagna från ångerrätten.

Bäst-före, sista förbrukningsdag och naturligt åldrande

Vissa produkter har en bäst-före-period eller sista förbrukningsdag, på grund av deras beskaffenhet och det normala användningsområdet. Detta gäller främst förbrukningsvaror, produkter av PVC, TPE, TPR, gummi, latex eller silikon, som har ett naturligt åldrande. Naturligt åldrande är inte ett ursprungligt fel, ens om bäst-före-datum eller sista förbrukningsdag saknas på produkten.

Personuppgiftspolicy

Vi tar din integritet på fullaste allvar.

Vi lagrar enbart sådan information om dig som är nödvändiga av tekniska eller lagstiftningsmässiga skäl.

Vi lagrar inte kortinformation.

Enligt PUL och EU-förordningen GDPR har du rätt att be oss korrigera och/eller radera all information om dig.

Vi kommer inte att sälja eller överlämna några som helst uppgifter om dig till tredje part.

För att kunna leverera dina beställning och hantera framtida korrespondens, behöver vi lagra ditt namn, din adress, ditt telefonnummer och din e-post-adress samt information om dina orders och vilka produkter du köpt inklusive eventuella skriftliga meddelande till oss. Dessa uppgifter, exklusive meddelanden måste även av praktiska skäl överlämnas till factoringbolag. Speditören erhåller endast namn, adress och telefonnummer. Den information vi lagrar kan ligga på servers som ägs av externt företag.

Uppgifter måste som måste sparas för bokföring i minst 5 år enligt Bokföringslag (1999:1078) och övrig lagstiftning är undantagna från GDPR.

Vi lagrar – av tekniska skäl – även viss information i form av cookies på din dator/telefon/surfplatta. Utöver detta, lagrar vi även viss anonymiserad information i form av besöks-, sök- och försäljningsstatistik och liknande. Anonymiserad information kan delas med analyspartners: Google, e-handel.se och statscounter.com mfl.

Dataskyddsombud och personuppgiftsansvarig är ägaren av Andromedas Lust.

Tvist mm

Vår ambition är alltid att du skall känna dig nöjd.

Vi följer de regler som satts upp för Trygg e-Handel som beskrivs på https://www.tryggehandel.se/krav/.

Vi följer alltid Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer och svensk lag.

Om du anser att du inte har blivit korrekt behandlad, så vill vi att du beskriver det i skrift för oss. Ange även namn, adress, telefonnummer samt ordernummer. Om vi – mot förmodan – inte kan komma överens om en lösning, så rekommenderar vi dig att kontakta din konsumentvägledare i din kommun för vidare information. Du kan även använda europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning på http://ec.europa.eu/odr, eller kontakta ARN via http://www.arn.se/ eller deras postadress: ARN, Box 174, 101 23 Stockholm.

Force Majeure

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse, utomjordingar, ragnarök, eller annan omständighet utanför vår kontroll och som vi inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall vi ha rätt att frånträda våra skyldigheter i dessa Köpvillkor. Vid sådan händelse skall vi inte stå skadeståndsskyldig vid skada som du haft.

Returadress, kontaktinformation och övrig företagsinformation

Firmanamn: PFL Distribution. Moms- och organisationsnummer: SE19740126851601. Företaget innehar F-skattesedel. Säte: Malmö. Telefonnummer: 040-61 61 116. Retur- och postadress: PFL Distribution, Lönngatan 50C, 214 49 MALMÖ. E-postadress: support@andromedaslust.se

Copyright mm

Samtlig information – text, bild, video, design, varumärken, mönster mm – på Webbplatsen är copyright-skyddad och/eller skyddad enligt andra nationella och/eller internationella immaterialrättsliga lagar och avtal.

Det innebär att det inte är tillåtet att kopiera exempelvis artiklar, andra texter eller bilder för att lägga upp på en egen hemsida eller blogg utan vårt medgivande. Att länka till en artikel, text, produktsida, -video eller -bild från personlig hemsida, blogg eller liknande är dock alltid okej om det framgår att källan är Andromedas Lust.


Allmänna köpvillkor Andromedas Lust version 2018-04-01

Du kan få 5% rabatt idag!

Tryck här för att läsa mer